14 Ekim 2024 Pazartesi EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
A
a

Türkiye - Polonya İrtibat Kurumları Toplantısı Varşova’da Gerçekleştirildi


Türkiye - Polonya İrtibat Kurumları Toplantısı Varşova’da Gerçekleştirildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Polonya sosyal sigorta kurumları arasında 8-11 Ekim tarihlerinde Varşova’da “İrtibat Kurumları Toplantısı” gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti ile Polonya Cumhuriyeti arasında 17 Ekim 2017 tarihinde imzalanan sosyal güvenlik anlaşması hükümlerinin uygulanmasından sorumlu SGK ile Polonya Sosyal Sigorta Kurumu (ZUS) ve Tarımsal Sosyal Sigorta Fonu’nun (KRUS) temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Küçükevcilioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanı Ramazan Elma ve İŞKUR İşsizlik Sigortası Dairesi Başkanı Ekmel Onur Aydın katıldı.

Genel Müdür Küçükevcilioğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, iki ülke sigorta kurumları arasındaki iş birliğinin öneminden bahsetti.

Her iki ülke vatandaşlarının anlaşmanın sağladığı haklardan hızlı ve doğru bir şekilde yararlanabilmeleri için irtibat formlarının işlevselliğini vurgulayan Küçükevcilioğlu, bu formlara son şeklin verilmesi için bir araya geldiklerini ifade etti.

ZUS Başkanı Zbigniew Derdziuk ise Türk heyetini ağırlamaktan memnuiyet duyduğunu ve görüşmelerin kurumlar arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi ve anlaşmanın uygulanması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Dört gün süren görüşmelerin sonunda, iki ülke irtibat kurumları arasında kullanılacak olan irtibat formlarına nihai halini kazandırmak için gerçekleştirilen müzakerelere ilişkin hususlar ile anlaşma sağlanan konular tutanak altına alındı.

Küçükevcilioğlu ve beraberindeki heyet, Polonya ziyaretinin devamında Türkiye Cumhuriyeti Varşova Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş’ı da makamında ziyaret etti.

Fotoğraf Galerisi
Belgeler